Viza pentru India

Daca ideea de a merge in India nu te ingrozeste, iata ce trebuie sa stii despre pregatirile unei calatorii acolo.

Viza  este mai mult o formalitate. Primul pas este completarea unui formular – intri aici si continui cu Regular Visa Application. Trebuie sa atasezi o fotografie tip buletin, deci daca n-ai nici o poza serioasa acum e momentul sa-ti faci.

O sa mai ai nevoie de rezervarile biletelor de avion. Atentie aici! Daca perioada in care vrei sa calatoresti e batuta-n cuie, poti sa cumperi direct biletele si sa te prezinti cu ele. Insa daca nu esti sigur cand vei calatori, iti recomand sa-ti rezervi niste bilete provizorii. Cum faci asta? Exista mai multe companii aeriene care au printre optiunile de plata si transferul bancar. Asta inseamna ca ai la dispozitie intre 24 si 48 h, in functie de companie, sa platesti biletele. In acest timp locurile respective iti sunt rezervate, dar poti sa renunti la ele fara nici un cost. Tot in acest interval te prezinti la Ambasada sa soliciti viza.

Ultimul aspect, cazarea. Aici e usor: intri pe booking si iti rezervi ceva la nimereala, doar sa fii atent sa ai anulare gratuita si sa-ti fie acoperita perioada de pe bilete. Dupa ce primesti viza poti sa-ti definitivezi traseul dupa bunul plac si sa alegi  alte cazari.

4

Cu formularul tiparit, rezervarile de avion si cazare, pasaportul (valabil cel putin 6 luni) si ceva bani in buzunar te prezinti la Ambasada. Nu este necesara nici o programare si, sincer, nici nu cred ca se poate 🙂 Acolo, un nene se uita rapid peste hartii si, daca totul este in regula, le da mai departe colegei de birou. Singura intrebare care mi-a adresat-o a fost cati ani am, dar nu-i nici primul si nici ultimul care ma crede minora. La colega de birou urmeaza sa ti se ia amprentele, sa ti se faca o poza si tot acolo platesti taxa de viza care, in noiembrie 2015, era 160 sau 180 lei, nu-mi amintesc exact.

Pasaportul cu viza este gata in 2 zile lucratoare si poate fi ridicat fie de un curier fie de o cunostina, daca nu ramai in Bucuresti atatea zile. Sa retii doar ca daca trimiti un prieten in locul tau trebuie sa-i dai chitanta de la plata taxei, sa se prezinte cu ea.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s